Skip links

DGR, Tehlikeli Maddelerin Havayolu ile Taşınması

Tehlikeli maddeler belli prensiplere uyulması şartıyla, havayolu taşımacılığı ile güvenli şekilde taşınabilir. IATA üyesi olan havayolları ilk olarak 1953 yılında, her türlü tehlikeli maddenin havayoluyla taşınmasını düzenlemek amacıyla, taşınma şartlarını belirten DGR kitabını yayınladı. DGR uçakla taşınması muhtemel her türlü tehlikeli maddenin, paketleme ve taşınma şartlarının belirtildiği uluslararası kurallardır.

DGR ingilizce olarak “Dangerous Goods Regulations” kelimelerinin baş harflerinden kısaltılmış olup “Tehlikeli Madde Düzenlemeleri” anlamına gelmektedir. Taşımacılık kurallarının belirtildiği DGR kitabı sürekli olarak revize edilmektedir. Şu an kitabın 61. versiyonu geçerlidir.

Havayolu ile tehlikeli madde gönderimi yapan firmaların, IATA tarafından onaylanmış danışmanlardan sevkiyat prosedürünün eksiksiz uygulanması için danışmanlık hizmeti alması veya bünyesinde uzman personel istihdam etmesi zorunludur.

Avrupa Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı ailesi olarak IATA, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından onaylamış danışmanlarımız ile havayolu tehlikeli madde sevkiyatlarınızda yanınızdayız.

Sevkiyat süreci IATA onaylı danışmanlarımız tarafından yürütülmektedir. Bu süreç tehlikeli madde gönderilerinizin etiketlenip, kolilere yerleştirilerek ambalajlanması ve operatör firmaya gerekli dokümantasyon oluşturulması aşamalarını içermektedir.

Havayolu Tehlikeli Madde Gönderileriniz için hizmetlerimiz;

  • Ürün Paketlenmesi
  • Ambalaj İşaretleri
  • Ambalaj Etiketleri
  • Dokümantasyon Hazırlanması

İşlemlerinizi IATA onaylı danışmanlarımız fabrika ve tesislerinizde yerine getirmektedir.

Havayolu ile tehlikeli madde gönderimleriniz için fiyat teklifi ve bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Comments are closed.