Skip links

ADR Uygunluk / Taşıt Uygunluk Başvuru Kılavuzu

  1. ADR araç uygunluk başvurusunu https://www.tse.org.tr adresinden yapabilirsiniz. Web adresine girdikten sonra anasayfada bulunan Hizmetlerimiz  sekmesine tıklayın. Açılan sayfada Tehlikeli Madde Taşımacılığı alanına tıklamalısınız.
  2. Tehlikeli Madde Taşımacılığı alanına tıkladığınızda açılacak olan sayfada Başvuru işlemleri kısmına giriş yapmanız gerekir. Https://basvuru.tse.org.tr adresinden üye girişi yaptıktan sonra sayfanın sol alt kısmında bulunan Randevu Al butonu ile randevu alabilirsiniz. Ya da üye olmadan https://randevu.tse.org.tr adresinden

    doğrudan randevu alabilirsiniz.
    İlk Muayene: Başvuru yapılan araç için daha önce TSE’den ADR Araç Uygunluk / Taşıt Uygunluk belgesi alınmadı ise  Muayene Tipi ilk muayene olarak seçilir.Periyodik Muayene: Daha önce TSE’den alınmış belgenin son geçerlilik tarihini uzatmak için başvuru yapılıyor ise muayene tipi periyodik muayene olarak seçilir.Kusur Sonrası Muayene: Aracın incelenip kusurlu bulunduğu durumlarda yeni inceleme talebi için bu başvuru türü seçilir.Belgenin Yeniden Düzenlenmesi Talebi: (Araç incelemesi yapılmaz.)

    Plaka değişikliği gibi durumlarda geçerlilik tarihi devam eden mevcut belgenizi güncellemek için bu başvuru türünü seçiniz. İnceleme ili olarak Ankara, istasyon olarak MERKEZ İSTASYONU seçiniz. Eğer eski ADR belgenizin geçerlilik süresi bitmişse periyodik başvuru yapmanız gerektiğini unutmayınız. (Belgenin yeniden düzenlenmesi süreci (yaklaşık bir hafta) beklenmek istenmez ise araç Periyodik muayene incelemeye sokularak aynı gün inceleme raporu alınabilir.)

  3. Şasi numarasını hatalı yazdığınızda sonrada düzeltme yapılamamaktadır. Girdiğiniz numaranın doğruluğundan emin olduktan sonra onayla düğmesine tıklayın.
  4. Randevu sahibi ve araç bilgileri
    Müşteri tipi seçilip TCKN ve soyadı yazıldıktan sonra isim bilgisi otomatik olarak gelmektedir. Akaryakıt ve LPG tanklarının başvurularında belgelendirme sınıfı FL olarak işaretlenmelidir. Diğer tipler için TSE Tehlikeli Madde ve Kombine Taşımacılık Müdürlüğü ile irtibata geçmeniz gerekmektedir.
  5. İnceleme türü olarak aracınız ADR’li ise ADR Araç Uygunluk incelemesi, ADR’siz ise Taşıt Uygunluk incelemesini seçmelisiniz.
  6. Araç cinsi seçilir.
  7. Randevu Bigileri alanından randevu tarihi seçilip devam tuşuna tıklanır.
  8. Saat ve istasyon seçimi ekranında randevu saatini seçmeniz gerekir. AKM’lerde yapılacak inceleme için gün ve saat önemlidir. Ancak gezici istasyonlarda inceleme uzmanının müsait olma durumuna göre gün ve saat değişebilir.
  9. Randevu tamamlama: Randevu bilgileri kontrol edildikten sonra, randevu sahibinin telefon numarası ve mail adresi yazılarak randevu tamamlanır.
  10. Randevu tamamlandıktan sonra başvuru tamamlama ekranı tıklanarak başvuru bilgileri girilir.
  11. Randevu bilgileri mail ile iletilmektedir. Başvurunuzu mailinize gelen randevu detayları bilgisinden ya da aşağıdaki başvuru tamamlama ekranı linlinden tamamlayabilirsiniz.
  12. Başvuru Tamamlama Sayfasına tıklandığında aşağıdaki ekran karşınıza gelecektir. Bu ekranda randevuda girilen bilgiler kontrol edilir. Eğer hizmet bilgileri kısmında hatalı bilgi varsa başvuruyu tamamlamayıp randevu aldığınız ekrana giderek randevunuzu güncellemelisiniz. Hizmet bilgileri daha sonra değiştirilememektedir.
  13. Başvuru sahibi alanında öncelikle müşteri tipi seçilir. Başvuru sahibi bireysel ise TCKN, ad ve soyad yazıldıktan sonra sorgula butonu ile adres bilgisi sistemden otomatik çekilir. Eğer başvuru sahibi kurumsal ise firma kayıtlı ise firma adı ile arama yapılır, kayıtlı değil ise aşağıdaki yönlendirme linkinden ( buradan ) firma kaydı gerçekleştirilir
  14. Belge düzenlenecek kişi/firma, başvuru sahibi ile aynı ise üstteki kutucuk işaretlenir. Farklı ise müşteri tipine göre seçim yapılarak bilgiler girilir. Belge düzenlenecek kişi/firma bilgisinin, aracın ruhsatında yer alan araç sahibi bilgisi ile aynı olmalıdır.
  15. Araç bilgileri kısmı aracın ruhsatında yer alan bilgilerle aynı olmalıdır. Yük taşıma ve içerme metodu, eğer araç sabit tank taşıyan kamyon veya dorse üzeri sabit tank ise sabit tank olarak seçilmelidir.
  16. Eğer araç sabit tank içeriyorsa tank muayene sertifikasındaki bilgilere bakarak sabit tank/tüplü gaz tankeri bilgileri doldurulur.
  17. Araç türüne göre farklılaşan zorunlu dokümanlar sisteme yüklenir. Kullanıcı ve imalatçı beyanları şablon olarak indirilip imzalandıktan sonra yüklenir. Kullanıcı Beyanı araç sahibi kişi/firma yetkilisi tarafından elle doldurulur, kaşelenir, imzalanır ve inceleme öncesi uzmana teslim edilir. Eğer firma yetkilisi inceleme yerinde değilse bu durumda doldurup kaşeleyerek imzaladığı beyanı mail atar, bu beyan çıktı alındıktan sonra araç kullanıcısı şoföre (isim soyisim yazılarak) imzalatılır. Opsiyonel dokümanların yüklenmesi zorunlu değildir.
  18. Fatura bilgilerine dikkat edilmelidir.İnceleme Muayene Merkezi veya üretici firmada yapılacaksa “fatura kesilecek firma” söz konusu muayene merkezi veya üretici firmaya kesilecektir. İnceleme sahada (müşteri garajı vs) veya AKM`lerde yapılacak ise fatura kesilecek firma başvuru sahibi olmalıdır. Ödeme bilgilerine TSE’nin sayfasından ulaşabilirsiniz.
  19. Başvuru tamamlanır. Başvuru numaranızı kontrol etmeyi unutmayınız.
  20. Https://basvuru.tse.org.tr adresinden belgelerinizi görüntüleyebilirsiniz.

    istenen bilgileri girdikten sonra belgeyi sorgulayabilirsiniz.

    Randevu numarası örneği: DE6523Başvuru numarası örneği: 2018-179220
  21. Yüklenmesi zorunlu evraklar