Skip links

Oteller için TMGD Hizmeti

50 ton ve üzeri tehlikeli madde ile iştigal eden otel işletmelerinin mutlaka tehlikeli madde faaliyet belgesi ile Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı hizmeti almaları gerekiyor.

50 ton ve üzeri tehlikeli madde ile iştigal eden otel işletmelerinin, alıcı ve boşaltıcı olarak tehlikeli madde faaliyet belgesi ile Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı hizmetini almaları gerekiyor. Bu konuda Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın taşıma faaliyeti ile ilgili yol kenarı denetimleri ile firma denetimleri başlarken, tehlikeli madde faaliyet belgesi almamış ve tehlikeli madde güvenlik danışmanı hizmeti almayan işletmeler için gerekli yasal yaptırımlar da başladı.

OTELLER TMGD ADR GEREKLİLİKLERİNDEN NE KADAR HABERDAR

01.01.2018 tarihi itibarı ile Tehlikeli madde faaliyet zinciri içinde bulunan yani tehlikeli maddeler ile iştigal eden tüm işletmeler. Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi almak ve TMGD bulundurmak zorundadır. Bir çok turizm işletmesi bu zorunluluğu bize getirmiş olan Avrupa Anlaşmasından haberdar değil yada gereklilikleri yerine getirmemektedir.

TURİZM TESİSLERİ CEZALARA MARUZ KALABİLİR Mİ?

1Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanı İstihdam Etmeme (Her Ay için)3.564 TL
2Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi Olmaması1.380 TL

 

Tüm işletmeler yılda 50 ton ve üstü tehlikeli madde ile iştigal etmeleri durumnda Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi Alarak TMGD hizmeti almak zorundadır. Yılda 50 ton luk bir iştigal söz konusu değil ise Tehlikeli Madde Faaliyet Belgesi Muafiyet Raporu almak zorundadır. Aksi durumda toplamı beş bin tl ye yakın yukardaki cezalar ile karşı karşıya kalır.

50 Ton Tehlikeli Maddenin İçinde Hangi Maddeler Var?

Bakım Onarım Bölümünden;

Bakımda kullanılan yağlar ve bunların atıkları, kimyasal temizlik ürünleri ve bunların atıklarını içerir.

Her türlü boyar madde ve selülozik maddeler ile bunları kullanmak için ilave edilen katkı ürünleridir.

Jenaratör yâda çim biçme makineleri benzeri ekipmanlar  için alınan mazot yada benzin ile ısıtma amacı ile kullanılabilen LPG, Fuel Oil gibi yakıtlar yasa kapsamındadır.

Peyzaj Bölümünden;

Böcek ilaçları, Bitki geliştiriciler, Suni gübreler, dezenfektasyonlardır.

Temizlik ve Hijyen Bölümünden;

Temizleyici ürünler, Çamaşır suyu, Alkol, Tuz ruhu gibi aşındırıcı kimyasallardır.

Suni oda parfümleri,  Sprey deodorantlar ve parfümlerdir. Tüm havuz kimyasalları ve temizlik ve ürünleridir

ADR’ nin tehlikeli madde olarak tanımladığı tüm maddelerden yılda toplam 50 TON kullanan oteller (Tesise yıllık olarak giren ve çıkan miktar esas alınacaktır).

TMGD Hizmeti alacak kuruluş nasıl yol izlemelidir?

Öncelikle işinize sizin kadar değer verebilecek ve size zaman ayırarak sizi Bakanlık nezrinde temsil edebilecek bir Tehlikeli Madde Güvenlik Danışmanlığı Kuruluşu ile anlaşmanız ve işetmenizin analiz edilmesini sağlayınız.

Tehlikeli Madde Faaliyet belgesi alınması gerekiyor ise faaliyet konusunu belirlenmesini sağlayınız.  Bu faaliyet konuları ile ilgili Ulaştırma Bakanlığı İl Müdürlüğüne Dilekçe örneğini danışmanınızdan alacağınız dilekçe ile başvurunuz.

Tehlikeli Madde Faaliyet Belgeniz çıktıktan sonra Tehlikeli Madde Güvenlik Kurumuz Danışmanınızı Ulaştırma Bakanlığı U-Net sistemine atama yaparak sizin yasal sorumluluğunuzu yerine getirmenizi sağlayacaktır.

TMGD Danışmanınızın görev ve sorumlulukları hakkında bilgi edinmek için bizimle irtibata geçebilirsiniz.

Ayrıca https://www.avrupatmgd.com/tehlikeli-madde-faaliyet-belgesi-nasil-alinir/  makalemizi okuyarak daha fazla bilgiye sahip olabilirsiniz.